Στην οικονομική πρωτεύουσα του Καμερούν, τη Ντουάλα, μια νέα start-up που ειδικεύεται στην ανακύκλωση πλαστικών απορριμμάτων υπόσχεται λύση σε ένα παλιό πρόβλημα.

Το σύστημα αποχέτευσης και οι αποχετεύσεις συχνά φράσσονται από απορριπτόμενα πλαστικά απόβλητα που συλλέγονται τώρα για να μετατραπούν σε καύσιμο ντίζελ.

Ο Patrick kuate Deffo είναι υπεύθυνος για τις λειτουργίες της Isotech

“Κατασκεύουμε τους δρόμους της Ντουάλα συλλέγοντας πλαστικά απορρίμματα. Γενικά, αυτά τα πλαστικά απορρίμματα απορρίπτονται από τον πληθυσμό αλλά και από εταιρείες. Είναι ο τρόπος μας να συμβάλλουμε σε ένα υγιές και καθαρό περιβάλλον προκειμένου να το διατηρήσουμε για τις μελλοντικές γενιές”, ισχυρίζεται Patrick Kuate Deffo, διευθυντής επιχειρήσεων της Isotech.

Αφού συλλεχθούν τα απόβλητα, στη συνέχεια μεταφέρονται στη μονάδα επεξεργασίας.

Μετά τη διαλογή και τον τεμαχισμό, τα απόβλητα σφαιροποιούνται και τοποθετούνται σε φούρνο πυρόλυσης μαζί με άλλα υλικά.

«Τα πλαστικά απορρίμματα ταξινομούνται και ανακτούμε λίγο πολύ καθαρά απόβλητα που θρυμματίζουμε για να τα μετατρέψουμε σε κόκκους. Αφού τα μετατρέψουμε σε κόκκους τα βάζουμε σε φούρνο πυρόλυσης. Μετά από 30 με 40 λεπτά μέσα, με θερμοκρασία που φτάνει μέχρι Στους 600 βαθμούς, το πλαστικό λιώνει και ανακτάται από τις τουρμπίνες που έχουμε φτιάξει από το σκραπ για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε το υγρό» εξηγεί ο γενικός διευθυντής της Isotech, Walter Djatsa.

Το σύστημα παράγει 15 λίτρα καυσίμου την ημέρα σε 7 εργάσιμες ώρες. Το καύσιμο που προκύπτει χρησιμοποιείται για τη λειτουργία του αποτεφρωτήρα.

“Ο αποτεφρωτής μας χρησιμοποιεί καύσιμα. Αντί να πάμε στο βενζινάδικο για να αγοράσουμε καύσιμα, φτιάξαμε τα δικά μας καύσιμα από τον φούρνο πυρόλυσης και το ανακυκλωμένο πλαστικό, το οποίο χρησιμοποιούμε στον αποτεφρωτήρα για να μπορούμε να αποτεφρώνουμε ιατρικά απόβλητα που είναι πολύ επικίνδυνα”. λέει η Τζάτσα.

Η παραγωγή παραμένει μέτρια, αλλά για τις δημόσιες αρχές που υποστηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία είναι ένας τρόπος αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Όπως μπορείτε να δείτε, για μια πόλη όπως η Douala, είμαστε πολύ κοντά στη θάλασσα και αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε όλο και λιγότερα μπουκάλια που θα πάνε στον ωκεανό και θα μετατρέπονται σε μικροπλαστικά που καταναλώνονται πολύ συχνά από σπορόφυτα και ψάρια και που μολύνουν περαιτέρω τον ωκεανό», υποστηρίζει ο κυβερνητικός αξιωματούχος William Lemnuy.

Ωστόσο, παραμένουν ορισμένα ερωτήματα σχετικά με τον αντίκτυπο στην ατμόσφαιρα αυτού του καυσίμου που παράγεται από πλαστικά απόβλητα.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *