Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ είχε επιβάλει έναν κανονισμό για τα σύνορα COVID-19 23 φορές για την απαγόρευση πτήσεων από την προσγείωση στην πόλη για 14 ημέρες, εάν μια αεροπορική εταιρεία διαπιστώθηκε ότι έχει παραβιάσει τις απαιτήσεις.

Το Υπουργείο Υγείας του Χονγκ Κονγκ το είπε αυτό το Σάββατο (3 Απριλίου) ως απάντηση στα ερωτήματα της CNA, αφού ανακοινώθηκε ότι οι επιβατικές πτήσεις της Singapore Airlines (SIA) που αναχωρούν από τη Σιγκαπούρη δεν θα επιτρέπεται προσωρινά να προσγειωθούν στο Χονγκ Κονγκ.

Αυτό προκλήθηκε από μια υπόθεση COVID-19 στην πτήση SQ882 στις 31 Μαρτίου.

Η 28χρονη γυναίκα έφτασε στο Χονγκ Κονγκ από την Ινδονησία. Σύμφωνα με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Σιγκαπούρης (CAAS) την Παρασκευή, ήταν επιβατική διέλευση που ήταν αρνητική για τον κοροναϊό σε ένα στυλεό πριν από την αναχώρηση, αλλά αργότερα βρέθηκε θετική κατά την άφιξη στο Χονγκ Κονγκ.

Ήταν ασυμπτωματική.

Επιπλέον, τρεις άλλοι επιβάτες διέλευσης στην πτήση SIA είχαν υποβληθεί σε δοκιμές πριν από την αναχώρηση COVID-19 σε κλινικές στους τόπους καταγωγής τους που δεν πληρούσαν τις απαιτήσεις του Χονγκ Κονγκ, δήλωσε η CAAS.

Απαγορεύεται η πτήση πτήσεων στο Χονγκ Κονγκ εάν:

Μια πτήση έχει πέντε ή περισσότερους επιβάτες που έχουν επιβεβαιωθεί ότι έχουν COVID-19, μέσω δειγμάτων που συλλέχθηκαν στο προσωρινό κέντρο συλλογής δειγμάτων του Υπουργείου Υγείας του Χονγκ Κονγκ.

Δύο συνεχόμενες πτήσεις από το ίδιο πρωτότυπο λιμάνι της ίδιας αεροπορικής εταιρείας έχουν επιβεβαιώσει ότι τρεις ή περισσότεροι επιβάτες έχουν COVID-19

Σε μια πτήση έχει επιβεβαιωθεί ένας ή περισσότεροι επιβάτες ότι έχουν COVID-19 και μία ή περισσότερες περιπτώσεις που δεν συμμορφώθηκαν με τις απαιτήσεις που ορίζονται στο Κεφάλαιο 599H.

“Εάν πληρούται κάποιο από τα παραπάνω κριτήρια, οι πτήσεις επιβατών από το σχετικό αρχικό λιμάνι της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας θα απαγορεύονται να προσγειώνονται στο Χονγκ Κονγκ για 14 ημέρες”, δήλωσε το Υπουργείο Υγείας του Χονγκ Κονγκ.

Η CAAS δήλωσε την Παρασκευή ότι η SIA παραβίασε ένα από τα «σημεία ενεργοποίησης», προσθέτοντας: «Άλλες αεροπορικές εταιρείες έχουν επίσης παραβιάσει παρόμοια τα σημεία ενεργοποίησης πριν, καθώς οι αρχές του Χονγκ Κονγκ τα επιβάλλουν αυστηρά».

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *