Όταν εισήγαγε τους διευθυντές του έναν προς έναν κατά τα εγκαίνια, ο Joan Laporta είπε, με τη σειρά της Μαρίας Έλενα, ότι όταν ήταν νέος ήθελε να την παντρευτεί. Ήταν ένα αστείο, φυσικά, αν και διατηρούν αυτό που ορίζει ως «άφθαρτο δεσμό».

Σίγουρα γνωρίζουν ο ένας τον άλλο για πολλά χρόνια. Από τότε που η Laporta πήγε με την υποψηφιότητα του Ángel Fernández στις εκλογές του 1997 και εθελοντή ως παρεμβαίνουσα. Στη συνέχεια, ο Φορτ και ο πατέρας του μπήκαν στο κάλεσμα του Elefant blau, που προωθήθηκε από τον κοινό αντινυσισμό.

Η σύντομη αλλά έντονη σκηνή ως προπονητής στο τελευταίο κομμάτι της πρώτης θητείας της Laporta και η αντίσταση στην επώδυνη δράση ευθύνης κατέληξε στην ενίσχυση της αγάπης που τώρα ενσωματώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο στην FC Barcelona. Το Fort δεν είναι μόνο η γυναίκα της ομάδας διαχείρισης. Είναι το μόνο με δύο χαρτοφυλάκια: αντιπρόεδρος θεσμικών σχέσεων και πρώτος εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου.

Το Fort, 50, είναι το παλαιότερο μέλος ολόκληρου του διοικητικού συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένης της Laporta. Το 8,297. Αφού έφυγε από την κλινική, ο πατέρας του πέρασε από τα γραφεία της FC Barcelona πριν από το αστικό μητρώο. Δεν υπήρχε ποτέ αμφιβολία στο σπίτι του ότι έπρεπε να είναι από τον Barça. Είναι μέρος της τέταρτης γενιάς μελών μιας οικογένειας Barça στον πυρήνα. Οι παππούδες και οι παππούδες του ήταν ήδη.

Η Fort, δικηγόρος με τη δικηγορική της εταιρεία που ειδικεύεται στο δημόσιο δίκαιο και στον πολεοδομικό σχεδιασμό, μπαίνει σε αυτή τη δεύτερη εποχή στο κλαμπ με μια πολύ αλλαγμένη στάση απέναντι στη ζωή. Λέει ότι παίρνει τα πράγματα διαφορετικά, πιο ήρεμα. Είναι κατανοητό αν αναλύσετε τα γεγονότα που σας έχουν δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια.

Απώλεια άλλων
Μπήκε στο διοικητικό συμβούλιο το 2008, όταν η Laporta είχε ξεπεράσει μια κίνηση εμπιστοσύνης με δυσκολίες, και το 2010 έγινε υπεύθυνη για τη συνολική επταετή εντολή με δράση ευθύνης που ξεκίνησε από το διοικητικό συμβούλιο του Sandro Rosell και διατηρήθηκε χωρίς επιβολή από τον Josep Μαρία Μπαρτομέου.

Οι απώλειες που προέκυψαν πριν ενταχθούν στο σύλλογο, όπως αυτές που άφησε η διοίκηση της Joan Gaspart, τέθηκαν στο σακίδιο τους για αυτήν και τους άλλους διευθυντές.

Μέχρι τις 25 Μαΐου 2017, όταν έλαβε χώρα η ποινή υπεράσπισης και απελευθέρωσης σε έφεση, έσυρε όλη την αγωνία που συνεπάγεται αξίωση 2,9 εκατομμυρίων ευρώ συν τόκους. «Το να κρέμεται αυτό το σπαθί δεν πληρώνεται με χρήματα ή με συγχώρεση. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να μας συγχωρήσουν για τίποτα, δεν κάναμε τίποτα λάθος “, είπε σε αυτήν την εφημερίδα το 2016. Αυτός είναι ο λόγος που πάντα αρνήθηκε να συμφωνήσει.

Μια εβδομάδα πριν από την πρώτη αθώωση, οι γιατροί εκδίωξαν τον σύζυγό της Τζόρντι Σιέρα, θύμα καρκίνου. Δεν είχε την καρδιά να γιορτάσει τίποτα. Ο Laporta, υπό την ιδιότητά του ως συμβούλου του Δημοτικού Συμβουλίου της Βαρκελώνης, τους παντρεύτηκε σε μια αστική τελετή στο Saló de Cent, ένα μήνα πριν πεθάνει τον Απρίλιο του 2015. Ο άφθαρτος δεσμός για τον οποίο μιλά με τον πρόεδρο της Βαρκελώνης παγιώνεται από καταστάσεις όπως αυτή .

Fort, στο γραφείο του στη Βαρκελώνη.
Στη συνέχεια, όταν έγινε χήρα, τα δύο παιδιά του ήταν 12 και 4 ετών και τα κράτησε πάντα μακριά από τα δεινά που προκλήθηκαν από την ευθύνη. Είχαν αρκετά με την οικογενειακή τους τραγωδία. Τώρα, στα 18 και 10 αντίστοιχα, βλέπουν τη μητέρα τους να επιστρέφει στο κλαμπ με αισιόδοξο πνεύμα παρά το τι συνέβη στο παρελθόν. «Νομίζω ότι θα τα πάμε καλά», είπε ο Φορτ, ως ανεξάρτητος, ο cruyffista και ο προστατευόμενος ως Laporta.

Περάστε από το Κοινοβούλιο
Αφήνει μια επιδρομή στην πολιτική, την οποία εισήγαγε, διαβεβαίωσε, χωρίς να θέλει να διαρκέσει. Ο Fort εμφανίστηκε στη λίστα Junts x Cat στις εκλογές του 2017 για τη Βαρκελώνη στον αριθμό 23. Αρχικά, δεν έλαβε θέση στο Κοινοβούλιο, αλλά τον Μάιο του 2019 κατέληξε να λάβει την πράξη ως αναπληρωτής μετά την παραίτηση ορισμένων βουλευτών.

Μια εμπειρία που έχει εκτιμήσει ως θετική, λόγω του τι πρέπει να ακούσει και να διαπραγματευτεί με ανθρώπους που σκέφτονται διαφορετικά, έθεσε τον εαυτό του στην άποψη κάποιου ιδεολογικά απομακρυσμένου και πάντα σκέφτεται να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών. Ένα έργο που έκανε συμβατό με το επάγγελμά του, όπως έχει ήδη αρχίσει να κάνει στο Barça, όπου επενδύονται πολλές ώρες χωρίς να πληρώνονται, όπως είναι γνωστό.

Υποεκπροσώπηση
Λόγω της εμπειρίας του στην αναδιοργάνωση της περιοχής Camp Nou στο πρώτο του στάδιο ως διευθυντής και των γνώσεών του στον πολεοδομικό σχεδιασμό, ο Fort θα συμμετάσχει επίσης στην προώθηση του Espai Barça, ενός χαρτοφυλακίου με επικεφαλής τον διευθυντή Jordi Llauradó.

Όμως, εκτός από μια από τις πέντε αντιπροεδρίες, θα είναι εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου και επίσης εκπρόσωπος ολόκληρης της κοινότητας, καθώς είναι η μόνη γυναίκα στο διοικητικό συμβούλιο. Μια σαφής υποεκπροσώπηση σε ένα κλαμπ με το 26% των μελών. Θα εξεταστεί πριν από κάθε αποχώρηση από τον τόνο ή τις πατερναλιστικές χειρονομίες που μπορεί να προκύψουν από την οντότητα.

Αλλά μην αφήσετε κανέναν να περιμένει μια πρόωρη απόδραση: να θυμάστε ότι η σχέση με τη Laporta είναι αδιάβροχη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο την αποκαλεί επίσης «de facto πρόεδρο».

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *