Οι λιανικές πωλήσεις της Castilla y León έχουν συσσωρευτεί αρνητικές εδώ και δύο μήνες, σύμφωνα με τον τελευταίο Δείκτη Λιανικού Εμπορίου που δημοσιεύτηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (INE). Τον Σεπτέμβριο, ο κλάδος γνώρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη πτώση στην εθνική κατάταξη, πουλώντας 5% λιγότερο από τον ίδιο μήνα του 2020.

Στο συσσωρευμένο του 2021, το λιανικό εμπόριο έχει αυξηθεί σε πωλήσεις μόνο κατά 1,1% στην Κοινότητα της Καστιλιάνας και της Λεόντης, σε σύγκριση με το εθνικό 4,5 και αν δούμε τα ετήσια στοιχεία (Σεπτέμβριος έως Σεπτέμβριος), ο ρυθμός πωλήσεων σε σταθερές τιμές δείχνει παραλλαγή του; 0,1% στη σειρά προσαρμοσμένο για εποχιακά και ημερολογιακά εφέ.

«Συνολικά, ο κλάδος απέχει ακόμη πολύ από την ανάκτηση των στοιχείων του 2019, αλλά εργαζόμαστε σκληρά για αυτόν τον στόχο», επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Εμπορίου της Castilla y León (CONFERCO), Adolfo Sainz, ο οποίος για άλλη μια φορά έκανε έκκληση την ευαισθησία των καταναλωτών που αναζητούν τη στήριξή τους το τελευταίο δίμηνο του έτους.

«Τόσο η Black Friday όσο και τα Χριστούγεννα είναι δύο στιγμές μεγάλης κατανάλωσης στις εννέα επαρχίες της Κοινότητας και πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της ανάκαμψης των επιχειρήσεων», λέει ο Sainz, ο οποίος, θετικά, υπογραμμίζει τη βελτίωση της κατάστασης της υγείας και τη συσσωρευμένη εξοικονόμηση πόρων. σε οικογένειες.

Η στασιμότητα των πωλήσεων, ωστόσο, δεν επηρεάζει όλους τους κλάδους εξίσου και οι μικρές επιχειρήσεις έχουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους. «Πρέπει να περιμένουμε το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής να επισημοποιήσει την ανταπόκριση των καταναλωτών τον Οκτώβριο, αλλά είμαστε ενθαρρυμένοι μέχρι το τέλος του έτους, μια περίοδος που ήταν πάντα καλή για τον κλάδο μας», εκμυστηρεύεται ο πρόεδρος της Καστιλιάνικης και Λεονέζικης εμπορική ένωση.

Η αβεβαιότητα, ωστόσο, μπορεί να επιβραδύνει την αργή ανάκαμψη του λιανικού εμπορίου, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στο τέλος του έτους, όπως η άνοδος της τιμής του καλαθιού αγορών και των πρώτων υλών και η αύξηση του ενεργειακού κόστους. που επηρεάζουν τόσο τον καταναλωτή όσο και τους αυτοαπασχολούμενους και μικροεπιχειρηματίες, πολλοί από τους οποίους σήμερα πληρώνουν 50% περισσότερο από ό,τι πριν από ένα χρόνο τον λογαριασμό ρεύματος.

«Σε αυτήν την κατάσταση αβεβαιότητας μπροστά στο τι μπορεί να συμβεί βραχυπρόθεσμα, είναι απαραίτητη μια κοινή προσπάθεια», παραδέχεται ο Adolfo Sainz, ο οποίος ρωτά, καταρχάς, τους αυτοαπασχολούμενους και τους επιχειρηματίες του κλάδου που αντιπροσωπεύει «ευελιξία και προσδοκία προσαρμογής στις αλλαγές συνεχείς και μεταβαλλόμενες συνθήκες που βιώνουμε».

Η Sainz απευθύνεται και στις διοικήσεις, ώστε να συνεχίσουν να δείχνουν την απαραίτητη ευαισθησία για τη διατήρηση των μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες
ανταποκρίνεται στη στήριξη που λαμβάνει δημιουργώντας θέσεις εργασίας
.
Υπό αυτή την έννοια, η Castilla y León κατέγραψε τα τέταρτα καλύτερα στοιχεία στην Ισπανία στον Δείκτη Λιανικού Εμπορίου που δημοσιεύτηκε από το INE, με αύξηση 2,5% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2020, πάνω από 2% στην Ισπανία.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Adecco για την περίοδο των Χριστουγέννων, μεταξύ των μηνών Νοεμβρίου και Ιανουαρίου (συμπεριλαμβανομένων και των δύο), θα υπογραφούν 64.300 συμβόλαια στην Castilla y León. Εάν ναι, θα σήμαινε αύξηση 18,9% από έτος σε έτος και αυτοί που θα δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη απασχόληση θα είναι τομείς που συνδέονται με τη μαζική κατανάλωση, όπως τα τρόφιμα, η διανομή, η κλωστοϋφαντουργία, η φιλοξενία και ο τουρισμός και το ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς και logistics και μεταφορών.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *