Η απόφαση για σύγκληση του κοινοβουλίου ήρθε σε συνεδρίαση της ολομέλειας της μόνιμης επιτροπής του SPA την Τρίτη, ανέφερε το KCNA.

Η Ανώτατη Λαϊκή Συνέλευση της Βόρειας Κορέας (SPA), το μεμονωμένο κοινοβούλιο της σφραγίδας του κρατιδίου, θα συνεδριάσει στις 28 Σεπτεμβρίου για να συζητήσει την οικονομική πολιτική και άλλα θέματα, ανέφεραν τα κρατικά ΜΜΕ την Πέμπτη, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει αυξανόμενες οικονομικές κρίσεις.

Στην ατζέντα βρίσκονται «τροποποίηση και συμπλήρωση» του εθνικού οικονομικού σχεδίου, καθώς και νόμοι που σχετίζονται με την ανάπτυξη πόλεων και χωρών, την εκπαίδευση και την ανακύκλωση, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Το κοινοβούλιο του Βορρά σπάνια συνεδριάζει και συνήθως χρησιμεύει για την έγκριση αποφάσεων για θέματα όπως οι κυβερνητικές δομές και οι προϋπολογισμοί που έχουν δημιουργηθεί από το ισχυρό Εργατικό Κόμμα του κράτους, μέλη του οποίου αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία της συνέλευσης.

Η απόφαση για σύγκληση του κοινοβουλίου ήρθε σε συνεδρίαση της ολομέλειας της μόνιμης επιτροπής του SPA την Τρίτη, ανέφερε το KCNA.

Η οικονομία της Βόρειας Κορέας υπέστη τη μεγαλύτερη συρρίκνωση της εδώ και 23 χρόνια το 2020 καθώς πλήττεται από τις συνεχείς κυρώσεις του ΟΗΕ, τα μέτρα αποκλεισμού του COVID-19 και τις κακές καιρικές συνθήκες, εκτιμά η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει επιβεβαιώσει κανένα κρούσμα COVID-19, αλλά έκλεισε τα σύνορα και επέβαλε αυστηρά μέτρα πρόληψης, βλέποντας την πανδημία ως ζήτημα εθνικής επιβίωσης.

Τον Ιούνιο, ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν είπε ότι η χώρα αντιμετώπιζε μια «τεταμένη» κατάσταση τροφίμων, επικαλούμενη την πανδημία και τους τυφώνες του περασμένου έτους. Αυτό το καλοκαίρι είδαμε έναν ακόμη γύρο καταστροφικών καταιγίδων, προκαλώντας ανησυχίες ότι η σοδειά θα μπορούσε να επηρεαστεί.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *