Μια ομάδα με το όνομα Les parroquets de Bangui που μεταφράζεται στους παπαγάλους του Μπανγκού φτιάχνει όνομα για τον εαυτό της και για την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία στη διεθνή σκηνή εδώ και αρκετά χρόνια.

Αυτή η ομάδα ηθοποιών, η οποία υπήρχε μόλις έξι χρόνια, έχει ήδη περιοδεύσει στις μεγάλες διεθνείς σκηνές. Μετά τη συμμετοχή τους στο παγκόσμιο θέατρο πριν από λίγες ημέρες στο Μονακό, επιστρέφουν στη χώρα τους και αποκάλυψαν τις πηγές έμπνευσής τους.

“Η πηγή έμπνευσής μας βασίζεται σε γεγονότα, πραγματικότητα, ό, τι μπορούμε για να είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε τα διάφορα δεινά της Αφρικής και να αναζητήσουμε λύσεις σε αυτό”, δήλωσε ο Nasir Eliakim, διευθυντής της ομάδας.

Το ταξίδι των παπαγάλων Bangui είναι αξιέπαινο, καρπός της σκληρής δουλειάς και της επιμονής όσον αφορά τις προσωπικές προσπάθειες παρά τις επαναλαμβανόμενες κρίσεις που έχει βιώσει η χώρα, αλλά ο στόχος τους έπρεπε να επιτευχθεί.

“Πρώτα απ ‘όλα, για να είμαστε θετικοί για τη χώρα μας όταν μιλάμε για την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, οι άνθρωποι σκέφτονται τις δολοφονίες, τα επαναλαμβανόμενα πραξικοπήματα, οπότε η συμμετοχή μας σε αυτή την παγκόσμια περιοδεία μας βοήθησε να καυχηθούμε για τη χώρα μας, την Κεντρική Αφρική Δημοκρατία », δήλωσε ο Gervais Symphorien, ηθοποιός της ομάδας.

Αυτά τα νέα ταλέντα έχουν επαινεθεί για την άψογη εμφάνισή τους σε διαφορετικές παγκόσμιες αρένες. Οι παπαγάλοι του Bangui είναι τώρα το καμάρι του λαού της Κεντρικής Αφρικής και ολόκληρης της αφρικανικής ηπείρου, αφού είναι ορατά και λαμβάνουν χορηγία από διάφορους υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *