Την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, η Aisha Akram δέχτηκε επίθεση και δέχτηκε εκφοβισμό για ώρες ενώ γύριζε ένα βίντεο κοντά στο εθνικό μνημείο. Οι εικόνες, που έχουν γίνει viral στα κοινωνικά δίκτυα, έχουν προκαλέσει ντροπή. Για την ακτιβίστρια Mariyam Kashif, αυτό είναι το «επίπεδο ανθρωπιάς και σεβασμού για τις γυναίκες στην κοινωνία μας».

Το Πακιστάν ασχολείται ξανά δημόσια με το ζήτημα της βίας κατά των γυναικών, αφού ένα βίντεο έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έδειχνε μια τοπική γυναίκα επηρεασμένη από επίθεση εκατοντάδων ανδρών την Ημέρα της Ανεξαρτησίας του Πακιστάν.

Η Aisha Akram, ένα πολύ δημοφιλές TikToker, και φίλοι πήγαν στο εθνικό μνημείο Minar-i-Pakistan για να γυρίσουν ένα βίντεο στα γενέθλια της χώρας.

Μερικοί άντρες την πλησίασαν για να βγάλουν selfies, όταν ξαφνικά άρχισαν να την χαστουκίζουν. Σύντομα ένα πλήθος σχεδόν 400 ατόμων συγκεντρώθηκε και άρχισε να την παρενοχλεί, σκίζοντας τα ρούχα της.

Ένας φύλακας στο Minar-i-Pakistan άνοιξε την κεντρική πύλη του μνημείου για να της προσφέρει καταφύγιο, αλλά το πλήθος κατάφερε να μπει και έτσι συνέχισε να την εκφοβίζει για ώρες.

“Από τις 5 έως τις 9 το βράδυ, έγινα παιχνίδι για αυτούς”, είπε ο Akram. «Με κακοποίησαν, με πέταξαν στον αέρα. μου έσκισαν τα ρούχα ».

«Δεν ήμουν ντυμένη ακατάλληλα.» εξήγησε εκείνη. «Δεν έχω κάνει ποτέ χυδαία βίντεο και όμως τώρα δεν μπορώ να αισθανθώ ασφαλής σε καμία πόλη στο Πακιστάν».

Το βίντεο της επίθεσης προκάλεσε ντροπή και προκάλεσε κριτική σε όλη τη χώρα.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Imran Khan μίλησε για το θέμα χθες, ενώ η αστυνομία της Λαχόρης ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό κάνοντας έκκληση στους πολίτες να βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών της βίας.

Για την ακτιβίστρια Mariyam Kashif, η υπόθεση έχει συγκλονίσει όλες τις γυναίκες του Πακιστάν.

«Το πιο τρομακτικό είναι ότι η Aisha δεν βρήκε κανέναν άντρα που να της υπερασπιστεί, ο οποίος είπε ότι όλα αυτά είναι λάθος. Αυτό με στεναχωρεί πολύ για το επίπεδο ανθρωπιάς και τον σεβασμό προς τις γυναίκες στην κοινωνία μας ».

Το περιστατικό έχει καταδικαστεί από πολλούς με εκκλήσεις για αυστηρές ενέργειες εναντίον των ενόχων. Μια διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί για αύριο στη Λαχόρη για να απαιτήσουν μια ειρηνική κοινωνία που σέβεται τις γυναίκες.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *