Η Amazon αναγνωρίζει το ζήτημα των ούρων που οδηγούν σε μπουκάλια μετά από κριτική των συνθηκών εργασίας.

Η Amazon.com ζήτησε συγγνώμη από τον εκπρόσωπο των ΗΠΑ Mark Pocan, παραδέχτηκε ότι σημείωσε “δικό της στόχο” στην αρχική άρνηση της πρότασής του ότι οι οδηγοί του αναγκάστηκαν μερικές φορές να ουρήσουν σε φιάλες κατά τη διάρκεια των γύρων παράδοσης.

“Γνωρίζουμε ότι οι οδηγοί μπορούν και δυσκολεύονται να βρουν τουαλέτες λόγω κυκλοφορίας ή μερικές φορές αγροτικών διαδρομών, και αυτό συνέβη ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του Covid όταν πολλές δημόσιες τουαλέτες έχουν κλείσει”, ανέφερε η εταιρεία σε μια δημοσίευση στο blog.

Η αποδοχή του έγινε μια εβδομάδα αφότου ο Δημοκρατικός επέκρινε τις συνθήκες εργασίας του Αμαζονίου, λέγοντας σε ένα tweet: “Η πληρωμή των εργαζομένων 15 $ / ώρα δεν σας κάνει« προοδευτικό χώρο εργασίας »όταν αποστασιοποιείτε και κάνετε τους εργαζόμενους να ουρούν σε μπουκάλια νερό.”

Αρχικά η Amazon εξέδωσε μια άρνηση, λέγοντας σε ένα tweet: “Δεν πιστεύετε πραγματικά το κατούρημα σε μπουκάλια, έτσι; Εάν αυτό ήταν αλήθεια, κανείς δεν θα εργαζόταν για εμάς.” Αλλά στη συνέχεια επέστρεψε αυτά τα σχόλια.

“Αυτός ήταν ένας ίδιος στόχος, είμαστε δυσαρεστημένοι γι ‘αυτό και οφείλουμε μια συγγνώμη στον εκπρόσωπο Pocan”, δήλωσε ο Amazon στην ανάρτηση στο blog του, προσθέτοντας ότι η προηγούμενη απάντησή του αφορούσε μόνο το προσωπικό στις αποθήκες ή τα κέντρα εκπλήρωσης.

Η εταιρεία είπε ότι το ζήτημα ήταν σε ολόκληρη τη βιομηχανία και θα αναζητούσε λύσεις, χωρίς να διευκρινίσει ποιες θα ήταν αυτές. Η συγγνώμη του Amazon έρχεται σε μια στιγμή που οι εργαζόμενοι σε μια αποθήκη της Αλαμπάμα περιμένουν μια καταμέτρηση ψήφων που θα μπορούσε να οδηγήσει στην πρώτη ενοποιημένη εγκατάσταση του διαδικτυακού λιανοπωλητή στις Ηνωμένες Πολιτείες και να σηματοδοτήσει μια στιγμή για την οργανωμένη εργασία.

Η Amazon έχει αποθαρρύνει από καιρό τις περισσότερες από 800.000 υπαλλήλους της να οργανώσουν. Οι ισχυρισμοί πολλών εργαζομένων ενός εξαντλητικού ή μη ασφαλούς εργασιακού χώρου έχουν μετατρέψει την ένωση της εταιρείας σε βασικό στόχο για το εργατικό κίνημα των ΗΠΑ.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *