Η Γαλλία μειώνει την πρόβλεψη οικονομικής ανάπτυξης στο 5% εν μέσω κλειδώματος. Η γαλλική οικονομία θα επεκταθεί κατά 5% το 2021, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Bruno Le Maire σε συνέντευξή του σε εφημερίδα, καθώς το τρίτο κλείδωμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορανοϊού οδήγησε σε μια αναθεώρηση προς τα κάτω στις προηγούμενες κυβερνητικές προβλέψεις για ανάπτυξη 6%.

Η νέα πρόβλεψη ήταν συνετή, δήλωσε ο Le Maire σε σχόλια που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή στο Le Journal Du Dimanche (JDD).

“Οι θεμελιώδεις αρχές μας είναι υγιείς · θα είμαστε σε θέση να ανακάμψουμε”, δήλωσε ο Le Maire.

Τα γαλλικά σχολεία και τα μη απαραίτητα καταστήματα όπως οι αλυσίδες ενδυμάτων θα κλείσουν τώρα για τέσσερις εβδομάδες, μετά την άνοδο των περιπτώσεων COVID-19 τις τελευταίες εβδομάδες, αυξάνοντας τον αριθμό των ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Μπαρ και εστιατόρια έχουν ήδη κλείσει για μήνες, ενώ τα τουριστικά ταξίδια βρίσκονται σε ακινησία, αν και σε αντίθεση με το γεγονός ότι η Γαλλία μπήκε στο πρώτο εθνικό κλείδωμα πριν από ένα χρόνο, οι κατασκευαστικές εργασίες και η κατασκευή είναι μεταξύ των επιχειρηματικών περιοχών που εξακολουθούν να παραμένουν.

Όπως πολλές χώρες της Ευρώπης, η Γαλλία έχει δεσμεύσει δισεκατομμύρια ευρώ για να στηρίξει τις προβληματικές εταιρείες με κρατικά δάνεια, βοήθεια με ενοίκια και μερική ανεργία.

Οι τελευταίοι περιορισμοί θα αναγκάσουν περίπου 150.000 επιχειρήσεις να κλείσουν προσωρινά και τα μέτρα ενίσχυσης τον Απρίλιο θα κοστίσουν 11 δισεκατομμύρια ευρώ, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών.

Η Le Maire έχει επανειλημμένα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιταχύνει την επικύρωση και την εφαρμογή του σχεδίου οικονομικής τόνωσης 750 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Είπε στο JDD ότι η Γαλλία δεν ήταν πλέον απίθανο να λάβει την εκταμίευση 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από αυτό το πρόγραμμα τον Ιούλιο, όπως είχε προγραμματιστεί, λόγω καθυστερήσεων.

Η Γαλλία έχει το δικό της πρόγραμμα επανεκκίνησης 100 δισεκατομμυρίων ευρώ και σκοπεύει να δαπανήσει περίπου το μισό του προϋπολογισμού μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο Le Maire.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *